Zaproszenie na konferencję od Wielkiego Serca

2012-09-28
Zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji poświęconej dzieciom z zespołem Downa

Wszystkich zainteresowanych kształceniem dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji poświęconej dziecku z zespołem Downa i jego miejscu w przedszkolu i szkole ogólnodostępnej z uwzględnieniem wieloaspektowości tego zagadnienia, zorganizowanej przez Katedrę Pedagogiki i Psychologii Akademii Techniczno-Humanistycznej w Bielsku-Białej oraz Stowarzyszenie Rodzin i Przyjaciół Osób z Zespołem Downa "Wielkie Serce".

Konferencja odbędzie się 28-29 września 2012 r. w Parkhotel Vienna w Bielsku-Białej– pierwszy dzień będzie poświęcony wspomaganiu rozwoju oraz edukacji dziecka z zespołem Downa, z uwzględnieniem postępowania logopedycznego oraz uwarunkowań medycznych, drugi to cześć warsztatowa.

Konferencja jest skierowana do nauczycieli, logopedów, terapeutów i rodziców – osób, odpowiedzialnych za wielospecjalistyczne wsparcie dziecka z zespołem Downa, szanujących jego indywidualność oraz respektujących jego możliwości i potrzeby.

Program konferencji oraz kartę zgłoszenia wraz z warunkami uczestnictwa można pobrać na stronie ATH oraz stronie stowarzyszenia www.wielkie-serce.pl

Wszelkich dodatkowych informacji udzielają Dr Joanna Skibska 600 260 506 (ATH) Małgorzata Martyniak 662 374 490 (Stowarzyszenie Wielkie serce)